Albóndigas de merluza en salsa de ajo y perejil
Hey everyone, it's Brad, welcome to my recipe site. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Albóndigas de merluza en salsa de ajo y perejil. One of my favorites. This time, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Albóndigas de merluza en salsa de ajo y perejil is one of the most well liked of recent trending meals in the world. It's simple, it is fast, it tastes yummy. It's enjoyed by millions daily. They are fine and they look wonderful. Albóndigas de merluza en salsa de ajo y perejil is something that I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Albóndigas de merluza en salsa de ajo y perejil, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas de merluza en salsa de ajo y perejil delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Albóndigas de merluza en salsa de ajo y perejil is 3 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Albóndigas de merluza en salsa de ajo y perejil estimated approx + 1h.
To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Albóndigas de merluza en salsa de ajo y perejil using 19 ingredients and 12 steps. Here is how you can achieve it.
Tocaba preparar un plato con pescado y como en casa no es algo que se coma con facilidad (somos más de carne) pues preparé unas ricas y sencillas albóndigas de pescado, una forma ideal para ahorrarnos las espinas.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Albóndigas de merluza en salsa de ajo y perejil:
- Albóndigas:
- 4 corazones de merluza
- 1 huevo
- 2 cucharadas soperas tomate triturado
- 1 huevo
- 1-2 rebanadas pan de molde, yo usé de espelta
- 1 cucharadita pimentón dulce
- 1 cucharadita pimentón picante
- 1 chorrito leche
- Sal de ajo
- Harina para rebozar
- Aceite para freír
- Salsa de ajo y perejil:
- 1 cebolla
- 1 cucharadita ajo en polvo
- 4-5 cucharaditas perejil picado
- 300 ml caldo de pescado
- 15-20 gambas peladas
- Sal y aceite de oliva virgen
Instructions to make to make Albóndigas de merluza en salsa de ajo y perejil
- Vamos a empezar preparando las albóndigas, para ello agrupamos todos los ingredientes. A mí me salieron 12 albóndigas de buen tamaño.
- En un bol amplio echamos los corazones de merluza picaditos muy finamente a cuchillo sin piel ni espinas. Agregamos el pan desmigado y la salsa de tomate.
- Incorporamos el huevo batido y mezclamos bien. Agregamos los dos tipos de pimentón y la sal de ajo y volvemos a mezclar. Si no tenéis sal de ajo, echáis 1 cucharadita de ajo en polvo y sal al gusto.
- Agregamos el chorrito de leche, lo justo para poder ligar bien todos los ingredientes y mezclamos. Cubrimos con papel film y dejamos reposar 30-40 minutos en la nevera.
- Una vez que nuestra masa haya reposado, sacamos de la nevera y vamos haciendo bolitas hasta terminar la masa. Cuando tengamos todas nuestras albóndigas las pasamos por harina.
- Ponemos una sartén amplia al fuego con un chorrito generoso de aceite y cuando esté caliente echamos las albóndigas y las freímos por todos lados a fuego medio-alto, yo las tuve un par de minutos por cada lado. Sacamos las albóndigas de la sartén y las colocamos en un plato cubierto con papel de cocina para que absorba el exceso de aceite. Reservamos.
- Vamos con la salsa. Agrupamos todos los ingredientes. Cortamos la cebolla en juliana.
- Llevamos al fuego la sartén donde hemos hecho las albóndigas y cuando el aceite que teníamos esté caliente echamos la cebolla junto con un poquito de sal y el ajo en polvo y dejamos pochar a fuego medio-lento 15 minutos. Agregamos el perejil picado y cocinamos 5 minutos.
- Vertemos el caldo de pescado y dejamos al fuego 20-30 minutos. Si veis que está muy líquida y la queréis más espesa, agregad una cucharadita de maicena desleida en dos cucharadas de agua.
- Retiramos la salsa del fuego, pasamos al vaso de la batidora y trituramos bien asegurándonos que no quedan grumos. Vertemos nuestra salsa en la sartén y cocinamos a fuego medio-lento 10 minutos.
- Agregamos las albóndigas a la salsa y cocinamos a fuego medio-lento 10 minutos. Agregamos las gambas y cocinamos un par de minutos hasta que las gambas esté.
- Ya tenemos nuestro plato listo, servimos bien caliente y con un buen pan para mojar la salsa que está para chuparse los dedos. Espero que os guste!!!
As your experience and self-confidence expands, you will certainly locate that you have a lot more natural control over your diet plan and adjust your diet regimen to your individual preferences in time. Whether you want to offer a recipe that uses fewer or even more active ingredients or is a little basically hot, you can make easy modifications to attain this objective. To put it simply, start making your dishes on time. As for basic food preparation abilities for beginners you do not require to learn them however only if you master some basic cooking strategies.
This isn't a full overview to fast as well as very easy lunch dishes yet its good food for thought. Hopefully this will get your imaginative juices streaming so you can prepare scrumptious dishes for your family members without doing way too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap it up for this exceptional food Simple Way to Make Speedy Albóndigas de merluza en salsa de ajo y perejil. Thank you very much for your time. I am confident that you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!
Comments
Post a Comment