Albóndigas con especias y salsa dulce picantita

Albóndigas con especias y salsa dulce picantita

Hello everybody, hope you're having an amazing day today. Today, we're going to make a distinctive dish, Albóndigas con especias y salsa dulce picantita. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.

Albóndigas con especias y salsa dulce picantita is one of the most favored of recent trending meals on earth. It is easy, it is fast, it tastes delicious. It's appreciated by millions daily. Albóndigas con especias y salsa dulce picantita is something which I have loved my entire life. They are nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas con especias y salsa dulce picantita, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas con especias y salsa dulce picantita delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas con especias y salsa dulce picantita is 4 a 5 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Albóndigas con especias y salsa dulce picantita using 33 ingredients and 10 steps. Here is how you cook it.

#platounico

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Albóndigas con especias y salsa dulce picantita:

  1. Ingredientes para la carne de las albóndigas:
  2. 1/2 kilo carne picada vacuna de primera calidad
  3. 1 poquito cilantro picado
  4. 1 rebanada pan de molde
  5. 1 vasito pequeño de leche
  6. 1 poco harina de trigo
  7. 1 cucharadita para té de Ras el hanout (especia de Marruecos)
  8. 1 cucharadita para café de comino molido
  9. 1/2 cucharadita para café de pimienta blanca molida
  10. 1/2 cucharadita para café de cúrcuma
  11. 1/2 cucharadita para café de laurel en polvo
  12. Pimienta de molinillo
  13. Sal
  14. Ingredientes para la salsa:
  15. 1 cebolla grande
  16. 1/2 pimiento rojo
  17. 1/2 pimiento verde
  18. 4 dientes ajo
  19. 1 poquito cilantro
  20. 1 cucharadita para café de pimentón picante
  21. 1/2 cucharadita para café de comino molido
  22. 1/2 cucharadita para café de canela en polvo
  23. 1/2 cucharadita para café de cúrcuma
  24. 1/4 cucharadita para café de pimienta blanca molida
  25. 1 cucharadita para café de Ras el hanout
  26. 1 cucharadita para té de pimentón ahumado
  27. 1 cucharada sopera colmada de pimentón dulce
  28. 1 cucharada sopera colmada de concentrado de tomate
  29. 250 gramos tomate frito
  30. 2 pastillas caldo de carne o de verdura
  31. 1 litro agua caliente
  32. 1 chorrito aceite de oliva o girasol
  33. Sal

Steps to make to make Albóndigas con especias y salsa dulce picantita

  1. Preparar los ingredientes para la elaboración de la receta.
  2. Elaboración para las albóndigas:
    Poner la rebanada de pan en remojo con un poco de leche.
  3. En un bol poner la carne picada, incorporar las especias, el cilantro bien picadito, un poquito de sal y la rebanada de pan previamente mojada en leche.
    Mezclar todo muy bien con la ayuda de las manos hasta integrar todos los ingredientes.
    Probar el punto de sal.
  4. Preparar un recipiente con un poco de harina.
    Hacer bolitas de carne de unos 28 gramos cada una (salen unas 18 albóndigas).
    Pasarlas por harina y reservar.
  5. Elaboración de la salsa:
    Picar muy bien la cebolla, los pimientos y los dientes de ajo.
    En una cacerola mediana calentar un chorrito de aceite y sofreír las verduras hasta que estén tiernas.
    Incorporar las especias, un poquito de sal, azúcar, pastillas de caldo de carne o verdura y el cilantro bien picadito.
    Revolver y sofreír unos segundos a más.
  6. Incorporar el tomate frito, el tomate concentrado y revolver para mezclar.
    Incorporar el agua caliente.
  7. Cocinar a fuego bajo con la cacerola tapada durante 1 hora revolviendo de vez en cuando para que no se queme.
  8. Pasado el tiempo indicado de cocción, incorporar las albóndigas y cocinarlas con la cacerola destapada durante unos 35 minutos, remover de ver en cuando para que no se quemen. Servir con una guarnición de arroz blanco cocido.
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As your experience and confidence expands, you will discover that you have more natural control over your diet as well as adjust your diet to your personal preferences gradually. Whether you intend to offer a recipe that utilizes fewer or more ingredients or is a little bit more or less zesty, you can make simple modifications to accomplish this goal. To put it simply, begin making your recipes on schedule. As for standard cooking skills for newbies you do not require to discover them however just if you master some simple cooking methods.

This isn't a full guide to quick and also easy lunch dishes however its great something to chew on. Ideally this will obtain your creative juices flowing so you can prepare delicious dishes for your family members without doing way too many square meals on your trip.

So that's going to wrap this up with this exceptional food Recipe of Homemade Albóndigas con especias y salsa dulce picantita. Thanks so much for reading. I am sure that you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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