Albóndigas en salsa de tomate y pimiento

Albóndigas en salsa de tomate y pimiento

Hey everyone, hope you're having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a special dish, Albóndigas en salsa de tomate y pimiento. It is one of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Albóndigas en salsa de tomate y pimiento is one of the most popular of recent trending foods on earth. It's easy, it is fast, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. Albóndigas en salsa de tomate y pimiento is something which I have loved my entire life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas en salsa de tomate y pimiento, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas en salsa de tomate y pimiento delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Albóndigas en salsa de tomate y pimiento using 20 ingredients and 6 steps. Here is how you cook that.

Ingredients and spices that need to be Get to make Albóndigas en salsa de tomate y pimiento:

  1. 250 gr carne de ternera
  2. 250 gr carne de cerdo
  3. 1 huevo
  4. 2 dientes ajo
  5. Miga de pan
  6. Perejil
  7. Sal
  8. Leche
  9. Para la salsa:
  10. 1/2 pimiento rojo
  11. 1 cebolla pequeña
  12. 1 dientes ajo
  13. 1 hoja laurel
  14. 400 gr tomate triturado
  15. 1/2 vaso vino blanco
  16. 1 chorrito Brandy
  17. 1 cucharadita azúcar
  18. 1 cucharada harina
  19. 1/2 vaso agua
  20. Sal

Steps to make to make Albóndigas en salsa de tomate y pimiento

  1. Comenzamos preparando la masa para las albóndigas. Para ello batiremos el huevo, picaremos el ajo y el perejil y mezclamos con el huevo. Incorporamos la carne picada y sal al gusto, removemos para mezclar. Ponemos la miga de pan en leche que empape bien, la escurrimos y mezclamos con la carne. Dejamos reposar en la nevera al menos 30 min.
  2. Ahora vamos a dar forma a las albóndigas. Para ello haremos pelotas, el tamaño varía al gusto de cada uno. Cuando ya tengan forma las vamos a pasar por harina. En una sartén con abundante aceite las freímos a fuego medio-bajo solo para sellarlas.
  3. Una vez hechas las ponemos en un plato con papel de cocina para que absorban el exceso de aceite. Reservamos.
  4. Para la salsa: Picamos muy finita la cebolla y el ajo (también lo podéis rallar), lavamos y cortamos el pimiento en tiras. Mientras, calentamos en una olla un chorrito de aceite y agregamos las verduras y salamos. Dejamos pochar y una vez listo agregamos la cucharada de harina, removemos bien y dejamos que se cocine la harina.
  5. Después añadimos el vino blanco subimos de fuego para que evapore el alcohol. A continuación echamos el chorrito de brandy y flambeamos. Es el momento de añadir el tomate triturado, el medio vaso de agua (o un poco más según veáis la salsa) y el azúcar. (Podéis triturar la salsa sino os gusta ver tropezones). Rectificamos de sal. Ahora dejamos cocer unos 20 min.
  6. Pasado este tiempo agregamos las albóndigas, mezclamos bien y dejamos que cocinen unos 10 min más.

As your experience and also confidence expands, you will certainly find that you have much more natural control over your diet plan and also adapt your diet to your individual tastes with time. Whether you want to offer a recipe that utilizes less or more components or is a little bit more or less hot, you can make straightforward changes to achieve this objective. In other words, begin making your dishes promptly. When it comes to fundamental cooking skills for newbies you do not need to learn them but only if you understand some simple food preparation methods.

This isn't a complete overview to fast and very easy lunch dishes but its good something to chew on. Hopefully this will get your creative juices moving so you can prepare scrumptious meals for your family members without doing a lot of heavy meals on your trip.

So that is going to wrap this up for this special food Steps to Prepare Quick Albóndigas en salsa de tomate y pimiento. Thank you very much for reading. I'm sure you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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