Albóndigas en salsa

Albóndigas en salsa

Hello everybody, I hope you are having an amazing day today. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Albóndigas en salsa. It is one of my favorites. For mine, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Albóndigas en salsa is one of the most popular of recent trending foods on earth. It is enjoyed by millions daily. It's simple, it is fast, it tastes yummy. Albóndigas en salsa is something that I have loved my whole life. They are fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas en salsa, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas en salsa delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas en salsa is 5 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this particular recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can cook Albóndigas en salsa using 22 ingredients and 9 steps. Here is how you cook it.

Una receta con la que triunfarás seguro. Quedan muy melosas y la salsa queda espectacular.

Ingredients and spices that need to be Take to make Albóndigas en salsa:

  1. Para las albóndigas
  2. 1 kg carne picada mixta de cerdo y ternera
  3. 1 rebanada pan de molde
  4. 1/3 vaso leche
  5. 1 huevo entero
  6. 1 yema de huevo
  7. 2 cucharadas pan rallado
  8. Harina
  9. Sal
  10. Pimienta
  11. 1 cucharada perejil picado
  12. Para la salsa
  13. 2 vasos caldo de pollo
  14. 1/2 vaso cerveza
  15. 1 cebolla grande
  16. 1 zanahoria grande
  17. Aceite de oliva
  18. 2 dientes ajo
  19. Perejil
  20. Acompañamiento
  21. 1 bandeja champiñones
  22. Patatas fritas

Instructions to make to make Albóndigas en salsa

  1. Hacemos sofrito con la cebolla, el ajo y la zanahoria. Cuando acabemos quitamos el aceite sobrante con la ayuda de un colador. Reservamos el aceite para luego freír las albóndigas.
  2. Dejamos el pan en remojo con la leche. Escurrimos la leche y añadimos el pan a la carne a trozos. Añadimos también el huevo, la yema, el pan rallado y una cucharada de aceite de oliva virgen extra. Picamos bien el perejil y añadimos. Salpimentamos y a remover con las manos.
  3. Con la ayuda de una cuchara hacemos bolas de carne iguales. Yo las hice gordas pero esto va a gustos. Pasamos por harina y freímos para sellarlas y dorarlas.
  4. Dejamos escurrir en papel absorbente. No deben quedar totalmente hechas, sólo selladas.
  5. Volvemos a la salsa. Ponemos en la cacerola el sofrito sin aceite junto con la cerveza y el caldo de pollo. Ojo con no poner más cerveza de la indicada ya que más cantidad hará que amargue la salsa, lo digo por experiencia (más vale beberla con unas olivitas). Pasamos la turmix para dejarlo fino.
  6. Ponemos a hervir y añadimos las albóndigas con cuidado. Deben quedar tapadas 3/4 por el caldo. Ponemos a fuego lento 25' con la tapa. Evitar remover, con suaves golpes a la cacerola es suficiente para ligar la salsa. En los últimos minutos se pone el perejil por encima bien troceado.
  7. En un plato aparte como acompañamiento se ponen los champiñones bien hechos con poco aceite. También se pueden cambiar por patatas fritas o cualquier otra seta. Delicious!!
  8. Opción B: Lo hice un día que me quedé sin cerveza y también quedó muy rico. Cambiar la misma cantidad de cerveza por vino blanco. Añadir un pimiento rojo al sofrito de verduras.
  9. Opción C: cambiar la mezcla de carne por 500 gr de ternera, 250 gr magro de cerdo, 250 gr panceta. Así queda más jugosa la carne con la panceta. Para la salsa añadir a más a más al sofrito un puerro y una cebolleta tierna.

As your experience as well as confidence grows, you will certainly find that you have much more natural control over your diet and adjust your diet plan to your individual preferences gradually. Whether you want to offer a dish that uses less or more components or is a bit more or less hot, you can make simple adjustments to attain this objective. Simply put, start making your recipes in a timely manner. As for standard food preparation abilities for novices you don't require to discover them however only if you grasp some easy food preparation methods.

This isn't a total guide to quick and also easy lunch recipes yet its great something to chew on. With any luck this will obtain your innovative juices streaming so you can prepare tasty meals for your household without doing a lot of square meals on your journey.

So that's going to wrap it up for this exceptional food How to Prepare Quick Albóndigas en salsa. Thanks so much for reading. I'm sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Lentejas pardinas con verduras, bacon y chorizo

Albóndigas de berenjenas y avena

Albóndigas de carne mixta en salsa Española