Albóndigas en Salsa Boloñesa

Albóndigas en Salsa Boloñesa

Hey everyone, it is Drew, welcome to my recipe page. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Albóndigas en Salsa Boloñesa. One of my favorites. For mine, I am going to make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Albóndigas en Salsa Boloñesa is one of the most popular of recent trending foods on earth. It is appreciated by millions daily. It's simple, it is quick, it tastes delicious. They are nice and they look wonderful. Albóndigas en Salsa Boloñesa is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas en Salsa Boloñesa, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas en Salsa Boloñesa delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas en Salsa Boloñesa is 8 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this recipe, we must prepare a few components. You can cook Albóndigas en Salsa Boloñesa using 27 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.

Seguramente estas pensando que es una redundancia de carne y si, lo es por completo; un sabroso festín de carne en una salsa que siempre logra su cometido, de alegrarnos la panza y hacer felices a lo comensales.

Ingredients and spices that need to be Take to make Albóndigas en Salsa Boloñesa:

  1. 800 gr carne molida de res, baja en grasa
  2. Aceite de oliva
  3. 1 cda mantequilla
  4. 1 cebolla en brunoise
  5. 6 dientes ajos picados
  6. 2 ramas apio en brunua
  7. 1 zanahoria rallada
  8. 1 cda orégano
  9. 1 hoja laurel
  10. 1 cdta pimienta negra
  11. al gusto sal
  12. 1 taza pasta de tomate
  13. 2 tazas tomates peritas maduros picados
  14. 1 cdta azúcar morena
  15. 2 oz leche entera de vaca
  16. 1 litro caldo de pollo
  17. Relleno de Albóndigas:
  18. 1 taza galleta de soda molida
  19. 1 cdas perejil picado
  20. 1 cda aceite de oliva
  21. 1 diente ajo majado
  22. 1/2 cebolla en brunoise finitas
  23. 1 ají dulce majado
  24. 1 pizca comino
  25. 1 pizca pimienta negra
  26. 1 cdta orégano
  27. 1 cda vino oporto

Instructions to make to make Albóndigas en Salsa Boloñesa

  1. Salsa: dividimos la carne en mitades, una la ocuparemos con la salsa el resto con las albóndigas. Sofreímos en aceite de oliva y mantequilla, cebolla y ajos 2 minutos. Agregamos la carne y sofreímos 3 minutos, adentro la pasta y especias, sazonamos y sofreímos 3 minutos, agregamos los tomates, azúcar, el caldo, apio y zanahoria. Fuego medio bajo y dejamos cocer muy lentamente 15 minutos. Tanteamos sal, dulzor, y corregimos con sal y azúcar, agregamos leche y es aquí que entrarían las albóndigas.
  2. Albóndigas: con los 400 gr de carne sazonamos, agregamos la galleta molida, oporto e integramos. Con el resto hacemos un sofrito de 2 minutos en el aceite de oliva, para potenciar sabores; este sofrito lo agregamos a la carne, una vez frío, mezclamos y dejamos reposar 10 minutos en el congelador. Con la Carne fría, hacemos bolas de 4 cm. Etas la sofreímos en un sartén, hasta caramelizarlas parcialmente, y las agregamos a la salsa al tiempo indicado en paso 1.
  3. Una vez todo está en la salsa, continuamos a fuego bajo por 20 minutos más y debe estar lista. Esta salsa puedes hacerla muy temprano para darle tiempo a reposar varias horas, el sabor mejora. De hecho hacerla en la noche para un almuerzo al día siguiente es adecuado, el sabor reposado beneficia enormemente el resultado. Jamás la calientes en microondas, sacrilegio! Fuego muy bajo 10 minutos, es más que suficiente.
  4. Yo la acompañé de unos espaguetis N°5 y fue muy bien en la comida.

As your experience as well as self-confidence grows, you will locate that you have extra all-natural control over your diet plan as well as adapt your diet regimen to your personal tastes gradually. Whether you want to serve a recipe that makes use of less or even more active ingredients or is a bit more or less hot, you can make basic modifications to accomplish this goal. To put it simply, start making your recipes promptly. As for standard food preparation skills for newbies you don't need to discover them but just if you grasp some basic food preparation techniques.

This isn't a total overview to fast and simple lunch dishes however its excellent something to chew on. Hopefully this will get your innovative juices moving so you can prepare tasty meals for your family without doing too many heavy meals on your trip.

So that is going to wrap it up for this special food How to Prepare Award-winning Albóndigas en Salsa Boloñesa. Thanks so much for reading. I'm confident you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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