Papas y albóndigas gratinadas

Papas y albóndigas gratinadas

Hey everyone, hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Papas y albóndigas gratinadas. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit unique. This will be really delicious.

Papas y albóndigas gratinadas is one of the most favored of recent trending meals on earth. It is easy, it is fast, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. They're nice and they look wonderful. Papas y albóndigas gratinadas is something that I have loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Papas y albóndigas gratinadas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Papas y albóndigas gratinadas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Papas y albóndigas gratinadas is 4/6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Papas y albóndigas gratinadas using 16 ingredients and 12 steps. Here is how you can achieve it.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Papas y albóndigas gratinadas:

  1. 3 papas grandes
  2. 400 gramos carne picada
  3. 1 cebolla grande
  4. 1 morón
  5. 1 cucharada manteca
  6. 1 cucharada pan rallado
  7. 1 huevo
  8. 1 cucharadita vinagre
  9. 100 gramos mozzarella
  10. 50 gramos queso gouda o pategras rallado
  11. Sal, pimienta, nuez moscada, comino (a gusto)
  12. Salsa bechamel
  13. 45 gramos manteca
  14. 30 gramos harina
  15. 500 ml leche
  16. Sal, pimienta negra recién molida y nuez moscada (a gusto)

Steps to make to make Papas y albóndigas gratinadas

  1. Primero pelamos las papas y las ponemos a hervir enteras en una olla con agua, sal y el vinagre. Van a estar listas cuando puedas introducir un tenedor con un poquito de fuerza hasta el centro de la papa (no deben estar muy cocidas) más o menos 10/15' de cocción. Cuando estén listas, retiramos del agua y dejamos enfriar.
  2. Por otro lado cortamos la cebolla y el morrón (yo use medio rojo y medio verde) en cuadraditos pequeños y los rehogamos en un wok o sartén con la cucharada de manteca. Una vez cocido todo, retiramos del fuego y dejamos enfriar.
  3. En un bowl colocamos la carne, el pan rallado, el huevo, la cebolla y morrón rehogados y fríos y los condimentos. Mezclamos muy bien todo.
  4. Una vez tibias las papas, las cortamos en pequeñas rodajas y las disponemos como en la foto en una fuente aceitada (nos deben sobrar varias rodajas)
  5. Sobre cada papa colocamos un pedacito de mozzarella.
  6. Tomamos pequeñas porciones de la preparación de carne, las hacemos bolitas y las vamos colocando sobre las papas, cómo en la foto.
  7. Luego usamos las rodajas de papas que nos habían sobrado para "separar" las pelotitas de carne. Y reservamos. Mientras precalentamos el horno a fuego fuerte.
  8. Preparamos la salsa bechamel de la siguiente manera: colocamos en una olla (o sartén) la manteca hasta que se derrita (a fuego bajo); luego agregamos toda la harina (previamente tamizada OJO ES MUY IMPORTANTE TAMIZARLA) y no dejamos de revolver en ningún momento. Cocina durante 3 minutos sin dejar de revolver.
  9. Agregamos menos de la mitad de la leche, revolviendo constantemente y cuando esté todo integrado y comience a espesar, agregamos la mitad de la leche que nos quedó. Seguimos revolviendo y nuevamente comenzará a espesarse, momento en el que agregamos el resto de la leche
  10. Mientras más la cocines, más espesa queda la salsa (TARDA UNOS CUÁNTOS MINUTOS EN HACERSE). Cocina hasta que tenga la consistencia que te guste y luego agregas la sal, pimienta y nuez moscada a gusto.
  11. Una vez lista la salsa, le agregamos una o dos cucharadas de ésta sobre la carne y luego rallamos el queso sobre toda la fuente.
  12. Llevamos al horno durante 20/25 minutos aproximadamente y a comer! 🤗

As your experience as well as self-confidence grows, you will locate that you have more natural control over your diet as well as adjust your diet regimen to your personal tastes gradually. Whether you wish to offer a dish that utilizes less or even more active ingredients or is a bit essentially zesty, you can make easy changes to attain this goal. Simply put, begin making your dishes in a timely manner. As for standard food preparation skills for novices you do not require to discover them but only if you grasp some easy food preparation methods.

This isn't a full guide to fast as well as very easy lunch recipes yet its excellent something to chew on. Ideally this will get your creative juices flowing so you can prepare delicious meals for your family members without doing way too many square meals on your journey.

So that is going to wrap this up for this exceptional food Step-by-Step Guide to Prepare Ultimate Papas y albóndigas gratinadas. Thank you very much for reading. I'm confident you will make this at home. There is gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Pollo con verduras al horno